כותרת: הגדרות פרטיות בפייסבוק

תוכן: """ כמעט כל מי שפעיל בפייסבוק התמודד לא פעם עם שאלות לגבי פרטיותו. אנו משתפים טקסטים, תמונות וסרטונים, אנו משתפים קישורים לאתרים ועושים את כל אלה תוך כדי תנועה, לעיתים בלי לחשוב על השלכות הסטטוס שהעלינו. פייסבוק מאפשרת לכל משתמשי האתר לשתף כל תוכן שירצו, למעט תוכן בעל אופי מיני, אלים או מעודד צריכה של חומרים אסורים, כמו סמים. יחד עם זאת, לא פעם נמצא את עצמנו מעלים משהו שלאחר מחשבה נוספת ייתכן שלא היה נכון להציגו בפני אנשים מסוימים. בין חברי הפייסבוק של כולנו יש אנשים שלא היינו רוצים שייחשפו לתכנים מסוימים שאנו מעלים. למשל – אולי לא היינו רוצים שבני המשפחה יראו אותנו חוגגים בביגוד מינימלי במסיבה ביוון, או שהיינו מעדיפים להצניע מחברינו שומרי המסורת את העובדה שעשינו “על האש” ביום כיפור. פייסבוק מציעה כלים רבים לשליטה בפרטיותכם ובחשיפת התכנים שאתם מעלים. שימוש נכון בכלים אלו יכול לסייע לכם לשמור על קשרים טובים עם קהילות החברים והאנשים שאיתם אתם מתקשרים בפייסבוק, ובנוסף, למנוע אי-נעימויות מיותרות. בחלק הבא אסקור את הכלים שפייסבוק מספקת לעיצוב הגדרות הפרטיות. ### הגדרות פרטיות – הבסיס לפני שמפרסמים – מגדירים. לפני עדכון סטטוס חדש, העלאת תמונות ופוסטים אחרים, תמצאו את כלי בורר הקהלים. לחיצה על הכלי מאפשרת לכם לבחור עם מי ברצונכם לשתף משהו. תוכלו לבחור ב”ציבורי” כדי לשתף את הסטטוס עם כולם: חברים ומי שאינם חברים. בחירה ב”חברים” תהפוך את הסטטוס לגלוי רק לרשימת החברים שלכם. הגדרה זו מומלצת עבור סטטוסים או אירועים שיכולים להיות רלוונטיים רק לחברים שלכם ולא לשאר הגולשים. !Picture1 כלי בורר הקהלים זוכר עם איזה קהל שיתפתם את הפרסום האחרון שלכם וישתמש באותה הגדרה עבור השיתוף הבא, אלא אם תשנו אותה. לדוגמה, אם תבחרו באפשרות “ציבורי” עבור פרסום, גם הפרסום הבא יהיה ציבורי, אלא אם תשנו את הקהל כאשר תפרסמו. בורר הקהלים מופיע במקומות רבים, כמו גם בקיצורי הדרך לפרטיות ובהגדרות הפרטיות של פייסבוק. כאשר מתבצע שינוי בכלי בורר הקהלים במקום אחד, השינוי מעדכן את הכלי בכל המקומות שבהם הוא מופיע בפייסבוק. גם לאחר שיתוף פרסום, ישנה אפשרות לשנות את האנשים שאיתם הוא משותף. בורר הקהלים מופיע לצד פוסטים שכבר פורסמו, כדי שיהיה ברור מי יכול לראות כל פרסום. כדי לשנות את הקהל של פרסום לאחר פרסומו, לחצו על בורר הקהלים ובחרו קהל חדש. לאחר שמירה, ההגדרות יחולו על הפוסט שעליו בוצע השינוי בלבד. זכרו שכשאתם מפרסמים בציר הזמן של אדם אחר, אדם זה קובע איזה קהל יוכל לצפות בפרסום. בנוסף, כל מי שמתויג בפרסום יכול לראות אותו, וכך גם חבריו. מעבר להגדרות הפרטיות של פרסומים, ניתן להגדיר פרמטרים רבים נוספים, למשל: מי יכול ליצור איתכם קשר ואפילו מי יכול לחפש אתכם בפייסבוק. כדי להגיע להגדרות הללו, יש להיכנס לאזור הגדרות הפרטיות של פייסבוק, אליו ניתן להגיע בלחיצה על החץ בסרגל הכחול (היכן שלוחצים כדי להתנתק) ובתפריט לבחור ב”הגדרות”. בחלון שייפתח עברו ללשונית “פרטיות”. כאן, ליד כל קטגוריה ניתן ללחוץ על “ערוך” ולהגדיר אילו אנשים יוכלו להיחשף אליה. לכל קטגוריה יש שמירה משלה, וניתן לשנות את ההגדרות בכל שלב. ### יכול לעניין אותך גם: 10 סיבות למה אתם חייבים לפתוח חשבון טיקטוק מחר בבוקר איך מקדמים סרטונים ביוטיוב ומה ההשפעה על תוצאות החיפוש? מדריך קלאבהאוס לישראלים - כל מה שתרצו להגיד רעיונות לפוסטים מרץ 2021 """